Trä

Träbearbetning

CONTUR SANDER används tillsammans med sandpapperskivor för att finslipa skulpterade föremål i trä. Kontur slipen är otroligt effektiv även vid rundade föremål. Den bränner inte i kanterna. Monteras på en 115 eller 125mm vinkelslip.
Levereras som ett kit med följande innehåll:
1 st Kontur slip, 1 st gummiplatta med kardborrefäste, 5 st av varje kornstorlek slipskivor 80, 120, 180, 240, 320, 400 och 600, 50mm diameter.


OBS! Maskinen ingår ej

Ball Gouge är ett nytt fantastiskt verktyg från Arbortech. Det används för att slipa och forma trä, monterad på en liten vinkelslip. Ball Gouge är ett sfäriskt format verktyg som snabbt och lätt kan forma koncava ytor. Det är utformat för perfekt balans, kontroll och utförande vid frihandsbearbetning i trä.

Verktyget har en 30mm "kula" som är idealisk för att jämna ytor i skedar, mindre skålar men fungera även för medium stora projekt i skulptrering. Ball Gouge har en teknologi som gör att den inte fastnar i arbetsstycket och "gräver" ett större hål än önskat. Ytan som Ball Gouge lämmnar efter sig liknar den yta man får vid användning av stämjärn.

Ball Gauge levereras med en insexnyckel för korrekt spänning av skärverktyget.


Själva skärverktyget finns som reservdel..

Det elektriska stämjärnet är precis vad det låter som, ett stämjärn monterat på en 115mm vinkelslip som du använder som ett vanligt stämjärn, naturligtvis utan hammare.


Stämjärnet arbetar utifrån det tryck du lägger på maskinen. Ju hårdare tryck desto grövre avverkning. Detta innebär att maskinen fungerar lika bra när det gäller grövre avverkning som när det gäller "finlir". En fantastisk maskin både för träsnidaren som för snickaren.


Som tillbehör finns ett antal stämjärn i satser av varierande storlekar och former.

Levereras med två stämjärn.


OBS! Levereras komplett med motor

MINI CARVER, är en liten behändig maskin vid träbearbetning. Med den kan du skära, fräsa och slipa. Maskinen används i första hand av träsnidare då man kan skapa fantastiska saker med den även i mindre format.

Levereras med en sats slippapper (40, 60, 80 samt 120 korn) samt 1 st blad i hårdmetall allt förpackat i en canvasväska.


OBS! Levereras komplett med motor

TURBOPLANE och MINI TURBOPLANE är fantastiska verktyg för att forma trä. Båda verktygen monteras på en vinkelslip 115 alt. 125mm och med sina skär frihands bearbetar man trä för att antingen fräsa ned eller forma. Skären på Turboplane kan enkelt slipas för att behålla sin skärpa. Turbo Plane och mini Turbo Plane har en diameter på 100 mm resp. 48 mm.


Mini Turboplane har utbytbara skär av hårdmetall det finns även sandslipskivor att köpa som tillbehör. Mer info i produktbladet


OBS! Maskinen ingår ej

TURBOSHAFT är ett verktyg för frihandsskulptering i trä. Med Turbo Shaft kan du enkelt t.ex. skära ut bokstäver, mönster eller liknande i trä. Turbo Shaft nåt dit andra verktyg inte når. Monteras på en vinkelslip 115 eller 125mm. Turbo Shaft har en diameter på 20 mm


Levereras som ett kit med följande innehåll:
1 st Turbo Shaft, 1 st justerbart djupanhåll samt 1 st torx nyckel.


OBS! Maskinen ingår ej.

TRÄTUGGEN PRO är ett blad för snabb och effektiv avverkan av trä, hårt eller mjukt. Trätuggen är försedd med 3 st utbytbara hårdmetallskär. Den monteras på en 115 eller 125mm vinkelslip. Skärbredd ca 9mm
Levereras med nylon redicering samt 1 st Torx nyckel.


Trätuggen PRO kan köpas som enbart klinga elle kompleyy med skyddskåpan PRO guard.


OBS! Skall alltid användas med Pro Guard.