Slipmaskiner

Rokamat

Maskintillverkaren ROKAMAT går sannerligen sin egen väg! Man tillverkar maskiner utifrån en användavänlig synvinkel där fokus ligger på ergonomi och prestanda. Hela deras tanke bygger på att skilja den drivande delen från den arbetande delen. Enkelt förklarat: Motorn skiljs från själva verktyget som utför arbetet. Med detta tänk minskar man vikten i händerna på användaren samt man tar helt bort de skadliga vibrationer som påverkar byggnadsarbetaren dagligen. I ROKAMATS sortiment finns ett 20 tal maskiner som alla bygger på samma idé. Vi presenterar här nedan tre maskiner, Chameleon, Heron och Gex.

ROKAMAT HERON är marknadens lättaste väggslip men en vikt på enbart 2,4 kg. Den har, som alla andra ROKAMAT maskiner, motorn skild från verktyget dels för att göra den handhållna delen lättare men även för att minska vibrationerna. HERON har ett vridbart sliphuvud som gör att man enkelt kommer in i vinklarna, Maskinen har en maximal arbetshöjd på 3 m utan extra tillbehör, förlängningsdelen finns redan i det utskjutbara handtaget som även fungerar som dammsugaranslutning. Med en verktygsdiameter på 225mm går arbetet med HERON snabbt och effektivt. Maskinen kan användas för att slipa gipsväggar, trä, betong eller för att polera och rengöra. HERON har en mängd olika tillbehör som gör maskinen väldigt mångsidig. Maskinen levereras i praktisk förvaringsväska med verktyg, manual och ett set slippapper.

ROKAMAT GEX är en mångsidig maskin du kan slipa tak, vägg eller golv allt med en bekväm arbetsställning på grund av det inställbara sliphuvudet. GEX har ett flertal olika verktyg att använda slipa parkett, slipa trä, slipa betong, ta bort lim, slipa gammal fasadfärg, slipa gammal puts, allt beroende på verktyg.

Maskinen har en inbyggd förlängning som gör att man kan arbeta upp till 3 m. Slipdelarna har en diameter på 150mm.

I ändan på handtaget finns dammsugaranslutningen. Inte nog med att den har ett justerbart huvud, främre handtaget kan ställas in för en behaglig arbetsställning. Vill du komma in till kanten och slipa,? inga problem GEX har ett justerbart slipskydd. GEX levereras i praktisk väska med manual och verktyg.

COPYRIGHT © ALL RIGHTS RESERVED