Fogrensning

Fogrensning

Det finns flera olika sätt att rensa fasadfogar, allt beroende egentligen på hur hård fogen är. Ett bra sätt är att använda Arbortech AS175 som du hittar under fliken Arbortech.


Ett annat sätt är med vinkelslip på vilken man monterar antingen en fogfräs eller en diamantslipskiva.


Fogfräs, med hårdmetallskär finns i två utförande, med lösa stift och lös hållare eller förmonterade med fast hållare. Vi lagerför förmonterade med fräsdjup 26, 35, 47 och 60mm. Diameter 4; 6; 8; 10 eller 12 mm. Passar på vinkelslip med M14 fäste.


Fogslipskiva, använder man vid riktigt hårda fogar eller när man skall rensa väldigt smala fogar. Finns med fräsbredd 4; 6; 8 eller 10mm, diameter 125mm.


Fogfrässkiva, är två eller 3 stycken skivor monterade tillsammans det innebär att de skär istället för att slipa fogen. Fördelen är ett lägre pris och mindre belastning på vinkelslipen. Finns i bredd dubbelskiva 6,4 och 8,5mm samt trippelskiva 9,5mm, alla med diameter 125mm.


Till frässtiften finns det en praktisk skyddskåpa som monteras på vinkelslipen, anslut en dammsugare som blir arbetsmiljön avsevärt bättre.


Kåpa för diamantskiva


Dust Tec är vår kåpa för diamantskivor. Den passar både 115 som 125mm skivor med en max bredd på 10mm.

Kåpan monteras på en 125mm vinkelslip och passar till de mest förekommande fabrikaten på marknaden med en krage på max 55mm diameter.

Mellanringar gör monteringen enkel.

Kåpan är tillverkad i glasfiberarmerad transparent plast, man ser hela tiden var man skär.

Djupet ställs enkelt in med djupanhållet i metall. Max skärdjup 32mm. Dammsugaranslutning är standard.

OBS! Kåpan säljs utan vinkelslip


ROKAMAT är en maskin som är utvecklad att rensa fasadfogar med. Den består av en maskin med drivvajer samt ett verktyg för diamantskivor. Fördelen med ROKAMAT är att skadliga vibrationer försvinner helt, själva motordelen fästes i en rem runt midjan och kommer därmed bort från det skadliga dammet. Koppla till en dammsugarenhet till verktyget och arbetsplatsen blir näst intill dammfri.


Verktyg för diamantskivor, består av ett långt handtag för bra grepp, en skyddskåpa med stödrullar samt en dammsugaranslutning. I detta verktyg kan man montera 1; 2 eller 3 diamantskivor, allt utifrån vilken bredd man skall fräsa. Kontakta oss för mer information.