Trådskärare

Trådskärare

Bästa, enklaste och snabbaste sättet att skära i styrofoam är med trådskärare. En trådskärare består i stort sett av en transformator, en hållare till värmetråden samt en tråd som tål att hettas upp till ca 550 grader. När tråden kopplas till transformatorn uppstår ett motstånd som gör att tråden blir varm.Värmetråden skall vara anpassad till den effekt/ström som transformatorn avger, det innebär att man kan inte alltid byta tråd mellan olika tillverkare av trådskärare. Våra trådskärare tillverkas i Europa vilket borgar för hög kvalitet, lätt tillgång till tillbehör och reservdelar. Beroende på modell av trådskärare skär den block till en bredd av 1300 till 1350 mm och till en höjd av maximalt 600 mm.OBS! När man med värme bearbetar styrofoam, som är en plast, kan det uppstå gaser som kan reta luftvägarna. Då rekommenderar vi att man använder andningsskydd. Vilken typ av andningsskydd som behövs styrs av vilket material som bearbetas. Varje tillverkare/leverantör av styrofoam måste ha ett "säkerhetsdatablad" i detta skall det framgå vilken typ av utrustning som krävs.

1723 är en robust trådskärare som tillverkas i Italien. Stomme och bord i aluminium vilket ger låg vikt. 1723 har en separat transformator som placeras i närheten av skäraren. Vi säljer denna skärare komplett med avtagbart stativ och sidostöd. Maskinen kan skära rakt, snett, kilar eller i 3D


Skärbredd: 1300 mm


Skärdjup: 250 mm

FCT1350 är vår billigaste och enklaste modell. Den är byggd på en aluminiumram med en plyfa skiva. Modellen är tänkt att ligga ner vid användning men kan fästas på rundprofil ställning med speciellt utvecklat fäste. Den har en fast monterad transformator. FCT1350 lagerförs i två modeller, båda med skärbredd på 1350mm en med skärdjup på 380 mm samt en med skärdjup på hela 600 mm.


Skärbredd: 1350 mm


Skärdjup: 380 alternativt 600mm

L-G-S 135R är vår "värstingmodell". Denna skärare kan stå lutad mot något, den kan förses med stativ eller den så kan användas liggande. Uppbyggd på en ram av aluminiumprofiler med plyfabord är det en robust skärare för alla typer av arbetsplatser. Den har extra sidobord som standard samt stöd till riktigt stora skivor. Denna skärare finns i två modeller, båda med 1350 mm skärbredd, en med 400 mm skärdjup samt en med 600 mm skärdjup. Den skär rakt, snett 3D samt kilar.


Skärbredd: 1350 mm


Skärdjup: 400 alternativt 600 mm