Kniv

Värmekniv

Att skära cellplast, eller styrofoam som är det korrekta namnet, med värmekniv är det enklaste sättet att slippa spill från materialet som fäster överallt. Våra knivar håller proffskvalitet och är utvecklade för användning inom industrin. Värmekniv fungerar utmärkt till mindre objekt där det inte är så många skivor som skall delas. Knivarna är försedda med temperaturreglering vilket gör att med våra knivar kan man skära inte bara cellplast utan även skumplast och hård XPS styrofoam. Med olika tillbehör kan man bygga sina egna verktyg för att spåra ut för el- eller vattenrör, balkar eller liknande.


Vi har två olika typer av knivar, dels de som kan användas upp till ca 60 sekunder som därefter behöver svalna av. Fördelen är ett lågt pris, knivarna finns i två modeller FC150 och FC200. FC 150 har en effekt på 150w och skär max 150mm djupt, FC200 har en effekt på 200w och skär max 200mm, De levereras i förvaringsväska av plast med en klinga, verktyg för klingbyte samt manual. Kika i vårt produktblad för mer information.


Den andra modellen av värmekniv är den senaste generationen som kan användas flera timmar i sträck utan att svalna. Fördelen är naturligtvis användningstiden som är näst intill obegränsad.  Modell H9 finns storlek  200 w kniv för maximalt 200 cm klinga. 200 w kniven levereras med en klinga på 200mm samt en klinga på 150mm, allt i en praktisk förvaringsväska med verktyg och rengöringsborste.


OBS! När man med värme bearbetar styrofoam, som är en plast, kan det uppstå gaser som kan reta luftvägarna. Då rekommenderar vi att man använder andningsskydd. Vilken typ av andningsskydd som behövs styrs av vilket material som bearbetas. Varje tillverkare/leverantör av styrofoam måste ha ett "säkerhetsdatablad" i detta skall det framgå vilken typ av utrustning som krävs.

Tillbehören till värmeknivarna passar samtliga modeller, med ett undantag.


Profilfräs kan skära ur profiler med en bredd på 20-160 mm steglöst ställbar. Köp till böjbar klinga 15 eller 30 cm

Till profilfräsen rekommenderar vi minst 200w kniv.


Notfräsen har tre fasta lägen 17, 22 eller 30mm, denna passar utmärkt för el och vattenledningar. Köp till böjbar klinga 15 cmFörlängare, till våra H9 modeller kan vi nu erbjuda en förlängare. Stå upp vid skärning av cellplast på mark. Förkängaren är 980mm lång och på den monteras lämplingen not- eller profilfräs.

Modell FC

Modell FC med profilskärare

Modell FC med notfräs

Förlängare

Modell H9

Se på filmen hur smidigt det är med förlängare!