ROKAMAT, DE UNIKA MASKINERNA

Maskintillverkaren ROKAMAT går sannerligen sin egen väg! Man tillverkar maskiner utifrån en användavänlig synvinkel där fokus ligger på ergonomi och prestanda. Hela deras tanke bygger på att skilja den drivande delen från den arbetande delen. Enkelt förklarat: Motorn skiljs från själva verktyget som utför arbetet. Med detta tänk minskar man vikten i händerna på användaren samt man tar helt bort de skadliga vibrationer som påverkar byggnadsarbetaren dagligen. I ROKAMATS sortiment finns ett 20 tal maskiner som alla bygger på samma idé. Vi presenterar här nedan tre maskiner, Chameleon, Pirhana och betong vibrator.
CHAMELEON är en maskin med vilken man bearbetar ytor. Med denna maskin kan man riva tapeter, filta putsade väggar, rengöra betongformar, riva puts, slipa styrofoam och mycket mer. Allt beror på vilket verktyg man använder. CHAMELEON har 2 st mot varandra roterande diskar på vilka man monterar lämpligt verktyg för arbetsändamålet. Kika i tillbehörslistan nedan. Maskinen levereras i praktisk förvaringsväska..

PIRANHA CUTTER eller MILLER är två verktyg till samma motorenhet. Dessa används för att rensa ur fogar mellan kakel, klinker eller tegelstenar. Båda maskinerna levereras i praktisk förvaringsväska.

CUTTER använder max tre diamantskivor monterade i bredd diameter 115 eller 125mm. Verktyget kan även köras med en eller två skivor allt utifrån fogbredd som skall rensas. Mellan skivorna ligger distanser som gör en maximal fräsbredd på 10mm.

MILLER, är ett verktyg som arbetar med frässtift. Dessa används för lite porösare fogar såsom kalk eller krackelerad cementfog. Här finns stift i 4; 6; 8; 10 eller 12mm bredd. Djupet kan justeras med ett enkelt handgrepp på verktyget. Både CUTTER och MILLER kan anslutas till dammsugare för en ren arbetsmiljö

BETONGVIBRATOR, från ROKAMAT är en lättarbetad maskin som underlättar hanteringen för brukaren. Motorn fästes i ett bälte runt kroppen sedan är händerna fria att arbeta med staven. Motorn har en effekt på 1000W med stavar i tre olika längder 1,3-; 2- eller 3meter. Själva vibratorhuvudet har en diameter på 43mm och en längd av 280mm. Maskinen är försedd med jordfelsbrytare. Maskinen levereras i praktisk förvaringsväska.

Denna maskin finns även i en batteridriven version.

ROKAMAT HERON är marknadens lättaste väggslip men en vikt på enbart 2,4 kg. Den har, som alla andra ROKAMAT maskiner, motorn skild från verktyget dels för att göra den handhållna delen lättare men även för att minska vibrationerna. HERON har ett vridbart sliphuvud som gör att man enkelt kommer in i vinklarna, Maskinen har en maximal arbetshöjd på 3 m utan extra tillbehör, förlängningsdelen finns redan i det utskjutbara handtaget som även fungerar som dammsugaranslutning. Med en verktygsdiameter på 225mm går arbetet med HERON snabbt och effektivt. Maskinen kan användas för att slipa gipsväggar, trä, betong eller för att polera och rengöra. HERON har en mängd olika tillbehör som gör maskinen väldigt mångsidig. Maskinen levereras i praktisk förvaringsväska med verktyg, manual och ett set slippapper.

ROKAMAT GEX är en mångsidig maskin du kan slipa tak, vägg eller golv allt med en bekväm arbetsställning på grund av det inställbara sliphuvudet. GEX har ett flertal olika verktyg att använda slipa parkett, slipa tr, slipa betong, ta bort lim, slipa gammal fasadfärg, slipa gammal puts, allt beroende på verktyg. Maskinen har en inbyggd förlängning som gör att man kan arbeta upp till 3 m. Slipdelarna har en diameter på 150mm. I ändan på handtaget finns dammsugaranslutningen. Inte nog med att den har ett justerbart huvud, främre handtaget kan ställas in för en behaglig arbetsställning. Vill du komma in till kanten och slipa,? inga problem GEX har ett justerbat slipskydd. GEX levereras i praktisk väska med manual och verktyg.