HS 140 är den minsta kniven i vårt sortiment. Med denna skär du 140mm skivor. Man byter enkelt ut klingan till någon av de andra tillbehören. Denna kniv har bara ett läge. Maxiaml längd på kniven är 140mm, längre kniv kan monteras men kommer inte att uppnå tillräcklig temperatur för att skära.

HS 140 levereras i papplåda med 1 st klinga.

Effekt 110W, Spänning 240V

HS 230 är den längsta kniven i vårt sortiment. Vi får ofta frågan om längre knivar men tyvärr blir det ofta så att klingan böjer sig av värmen vid längre klinga så snittet blir inte rakt. HS 230 är en värmekniv som skär igenom 230mm skivor. Maskinens effekt styrs via en inbyggd regulator vilket gör att man kan montera kortare klingor på denna modell utan att överbelasta kniven. Till HS 230 passar vår övriga tillbehör.

HS 230 levereras i plastväska med 2 st klingor

Max effekt 230W, Spänning 240V

Att skära cellplast, eller styrofoam som är det korrekta namnet, med värmekniv är det enklaste sättet att slippa spill från materialet som fäster överallt. Våra knivar tillverkas i Tyskland och håller proffskvalitet. Med diverse tillbehör kan man även spåra ut för el- eller vattenrör samt runda dosor. Extra klingor till knivarna finns alltid på lager. Värmekniv fungerar utmärkt till mindre objekt där det inte är så många skivor som skall delas.

VÄRMEKNIV

Notfräs CR20

Notfräs CN26

Dosfräs

PROFILSKÄRARE, med denna kan man själv utforma sitt verktyg. Profilskäraren består av två delar dels en hållare dels ett skärband. Hållaren kan justeras för skärbredder 20 - 120 mm. Skärbandet levereras i längd om 1000 mm och kan klippas i önskad längd, formas och sedan monteras på hållaren. Perfekt ifall man vill skära ut profiler till grövre vattenledninga, avloppsrör eller liknande. Profilskäraren används enbart med kniv HS230. Profilskärare, skärband och kniv köps som lösa enheter.