Att skära cellplast, eller styrofoam som är det korrekta namnet, med värmekniv är det enklaste sättet att slippa spill från materialet som fäster överallt. Våra knivar håller proffskvalitet och är utvecklade för kontinuerlig användning. Värmekniv fungerar utmärkt till mindre objekt där det inte är så många skivor som skall delas. Knivarna är försedda med temperaturreglering vilket gör att med våra knivar kan man skära inte bara cellplast utan även skumplast och hård XPS styrofoam. Med olika tillbehör kan man bygga sina egna verktyg för att spåra ut för el- eller vattenrör, balkar eller liknande.Våra knivar finns i tre modeller FC150, FC200 samt FC250. FC 150 har en effekt på 150w och skär max 150mm djupt, FC200 har en effekt på 200w och skär max 200mm, FC250 har en effekt på 250w och skär max 250mm djupt. De levereras i förvaringsväska av plast med en klinga, verktyg för klingbyte samt manual. Kika i vårt produktblad för mer information.

VÄRMEKNIV

PROFILSKÄRARE, med denna kan man själv utforma sitt verktyg. Profilskäraren består av två delar dels en hållare dels ett skärband. Hållaren kan justeras för skärbredder 20 - 160 mm. Skärbandet levereras i längd om 300 mm det formas och sedan monteras på hållaren. Perfekt ifall man vill skära ut profiler till grövre vattenledningar, avloppsrör eller liknande. Profilskäraren används enbart med kniv FC250. Profilskärare, skärband och kniv köps som lösa enheter.
Notfräs, bygg ihop just den profil ni behöver för att skära ut spår till el och vattenledningar. Max bredd: 30mm, den böjbara klingan är 30cm lång. Rekommenderas att användas både till FC150 samt FC250. Notfräs, band samt kniv köps som lösa enheter.
Extra knivar finns i längderna 10; 15; 20 samt 25cm. 10 och 15 cm knivarna rekommenderar vi till enbart modell FC150. I övrigt fungera alla knivarna till FC250.
Kantlinjal, fungerar utmärkt med både FC150 och FC250. Hållaren monteras enkelt på kniven med 2 skruvar. Själva linjalen känns igen från cirkel resp. sticksågar. Kantlinjalen skär antingen rakt eller snett. Vinkeln ställs enkelt in med skruven på ovansidan. Linjalen kan skjutas in eller ut och fästs med en skruv. Kantlinjal och kniv köps separat.

Riktlinjer för köp av värmekniv.

Tänk på vilket material samt tjocklek på materialet som kniven skall användas till.

Att köpa en kniv med högre wattal gör INTE at man skär snabbare i materialet. Kniven hettas upp till ca 500 grader oavsett vilken kniv man köper. Högre wattal behövs för att värma upp ett längre knivblad. Att montera ett kortare blad på kniven ger inte högre värme.

Våra knivar kan användas i ca 60 sekunder kontinuerligt därefter behöver de svalna av ca 20 sekunder. Ett mått på hur snabbt det går att skära:

100mm tjock styrofoam, kvalitet 100 skär man ca 10cm/sek.